Vinter!

 
 En värmande brasa har man önskat sig flera gånger. Inte för, att det är kallt här, men det är en sådan sak, som hör vintern till.En sprakande brasa är härligt, att bara titta i. Flera gånger när man sitter och tittar på Tv, så skulle det vara bättre, att se in i en sprakande brasa. ( inte mycket, att se på Tv, alltså.)
 
Det var en kall morgon i dag. När jag tittade ut, fick jag se fullmånen(nästan full), som klamrade sig fast på grannens tak. Försökte få en ett foto, men den ville inte vara med på bild! Kan ni tänka er... en massa björkris var, som vanligt mitt framför. 
Mötte en granne när jag kom hem från promenaden. Hon kände, som jag... tänk om man fick ha ett mål en dag på promenaden, särskilt när det är kallt. Tänk, att få gå in i en affär, och bara titta lite. Jag håller med, det vore roligt och uppiggande. Hon sa`` det är snart ett år sedan man var in i en affär!  Ja, jag har iaf. vågat "slinka" in på ica och handlat några gånger. Men det är med stress, att inte vara för länge, bara ta det, som står på listan, och så fort ut.
Och förstås med munskydd och handskar!  Och se till, att man inte kommer nära någon.
 
Ja, tänk en sådan värld vi lever i, ingen kunde tro, att det skulle bli så här. Ska tänka på, vilka det kan vara bra för?
 
På tal om vinter, och hur det är på olika ställen i vårt avlånga land. I norr har de fått "full pott" med snö, svårt, att ta sig fram, bandvagnar, som fått ta sig fram till de, som behöver Hemtjänst tex. Kallt, undrar om termometrarna  krupit längst ner. Här har vi det ganska humant.
Men ibland skulle man kanske göra, som björnen gå i ide. Inte bara på grund av vinterkyla och snö, utan för, att slippa leva i denna pandemi. Björnen vänder sig bara när halva vintern gått. Så vaknar han upp när vårsolen värmer, och vi kan inbilla oss, att all Covid-19 har frysit bort
Men tänk, att inte behöva gå upp och se vad temp. är i dag, kallt eller varmt, man ligger kvar i sängvärmen, och kollar i mobilen.
Tänk så tankarna kan gå när man sitter vid datorn och förströr sig, Läs om ni orkar, i morgon är en annan dag.................................Ingrid